Jan Hospes

Het schone blonde meisje en haar vriendjes

onschuldig_blond_meisje_400Het was PC-nacht 2011, tijdstip: 03.00, toen Maurice, mijn compagnon voor die dag, tegen me zei: 'Hé Jan, dat meisje daar die ken ik wel!' Ik keek naar de brug in Franeker en zag daarop een schoon blond meisje staan, vergezeld door wat vrienden, allen wachtend op een taxi. 'Zullen we haar een lift geven?' zei Maurice met een guitige kop.'Tja, waarom ook niet,' dacht ik bij mezelf. 'Je moet goed doen in dit leven.' En zo geschiedde dat ik de auto omdraaide en het meisje en haar vrienden een lift aanbood. Dat ik hierdoor mijn route enigszins moest aanpassen, deerde me niet, het was een mooie dag geweest en die mocht ook nog wel wat langer duren. C'est ca.
Via landweggetjes waar ik het bestaan niet van wist kwamen we aan bij de huizen van het blonde meisje en haar vrienden. Ik dropte hen keurig netjes af. Het blonde meisje en haar vrienden sloten af met complimenten voor het sociale gebaar dat ik had geleverd en liepen, ietwat kronkelig, richting de voordeur. Vervuld met trots reed ik vervolgens naar huis, Maurice, die inmiddels al was thuisgebracht, was vast trots om me, wist ik zeker. Ik was een goed mens geweest.
Nu, anderhalve week later: BAM! Een brief van het Justitioneel Incasso Bureau op de deurmat. Of ik even € 84,- af wil tikken? Ik schijn op één of ander boerenlandweggetje veertien kilometer te hard te hebben gereden...

Meer schrijfwerk

Share |